Čus kaktus!
Poslední dobou jsem si šíleně oblíbila baby špenát a to jak syrový, tak tepelně upravený. Zprvu jsem se bála chuti sojové smetany, ale jakmile jsem zkusila tyhle těstoviny, byla jsem mile překvapená a teď si snad nevařím nic jiného. Proto jsem se s Vámi rozhodla podělit o tenhle recept. Je rychlý, poměrně levný a hlavně je to mňamka!
Na jednu porci budete potřebovat:
- čerstvý baby špenát (já dávám většinou půl vaničky)
- Alpro sojovou smetanu
- těstoviny dle vlastního výběru (já doporučuji kukuřičné z Lidlu, jsou prostě skvělé)
- stroužek česneku
- kokosový olej
- sůl, pepř
- semínka dle chuti, lněná,slunečnicová.. (někdy dávám, někdy nemusí být)
Postup:
Nejprve si uvaříte těstoviny, aby byly připravené. Poté rozpálíte na pánvi lžičku kokosového oleje, na kterém lehce osmahnete nakrájený stroužek česneku. Mezitím si na jemno nakrájíte špenát (já ho krájím, protože jinak má při smažení tendenci dělat chomáče, které nejdou od sebe a nesmícháte je potom se směsí) a ten pak přidáte k osmahnutému česneku. Vše podle chuti osolíte a opepříte. Když se špenát začne smrskávat, začnete přilévat smetanu podle uvážení. Já dávám většinou třetinu. Pak už jen případně dochutíte a přidáte uvařené těstoviny. Vše ještě krátce, opravdu krátce, povaříte a můžete podávat. Celou směs můžete ještě na závěr posypat semínky, já mám ráda lněná.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:
Okomentovat